Salih Baba Divanı
Tasavvuf Şiirleri
Salih-Baba-Divani
Salih Baba, 19. asrın ikinci yarısı ile 20. asrın başları arasında yaşamış tasavvuf şairlerindendir. Salih Baba’nın şiirleri Türk Tasavvuf Edebiyatı'nın en güzel şiirleri arasında yer almaktadır.

Şiirlerinde kendi isminden önce Üstadı Muhammed Sami Erzincani Hazretleri’nin ismini zikreder. Divanını Üstadının büyüklüğünü faziletini, irşad gücünü ve yüksek derecelerini anlatmak için tertip etmiştir.

Salih Baba Divanı'ndaki tasavvufi şiirler; insanın olgunlaşıp imanının kemal bulmasında, masivadan kurtulup katıksız Allah aşkına ulaşmasında, Allah Dostları'nın olmazsa olmaz rehberliğini anlatır.